Fruitbedrijf

Op ons fruitbedrijf telen we voornamelijk appels, peren en pruimen. Ook zijn we sinds een paar jaar begonnen aan de teelt van een nieuwe fruitsoort: de kiwibes. Dit is een kiwi, ongeveer ter grote van een druif, die in zijn geheel gegeten kan worden en lekker zoet smaakt.

Een heel jaar rond zijn we bezig met onze fruitbomen. In de winter zijn we druk bezig om de bomen te snoeien. In het voorjaar richten we ons op de bestrijding van schadelijke insecten en schimmelinfekties.

In het begin van de zomer dunnen we de vruchten uit, zodat de overgebleven vruchten goed kunnen uitgroeien. Tevens richten we onze aandacht op de kiwibessen. Door hun snelle groei moeten de ranken wekelijks geleid en aangebonden worden.

Vanaf augustus beginnen we met het oogsten van het fruit. Als eerste worden de pruimen geplukt. Daarna plukken we de Delcorf, een heerlijke smakende herfstappel. De pluk van de Elstar, Conference, Doyenne du Comice en Jonagold barst daarna los. Een zeer drukke, maar zeker ook een gezellige tijd. 

In de maand september en oktober organiseren wij appelplukdagen. Op deze dag kunt u zelf uw appels en peren plukken bij ons in de boomgaard. Uiteraard tegen een vriendelijke prijs. We hebben ervaren dat dit, zeker voor de kinderen, zeer leerzaam is.