Minicamping / Landwinkel / Fruitteeltbedrijf

Fruitteeltbedrijf

Op ons fruitbedrijf telen we voornamelijk appels, peren en pruimen. Ook zijn we sinds een paar jaar begonnen aan de teelt van een nieuwe fruitsoort: de kiwibes. Dit is een kiwi, ongeveer ter grote van een druif, die in zijn geheel gegeten kan worden en lekker zoet smaakt.

 

Een heel jaar rond zijn we bezig met onze fruitbomen. In de winter zijn we druk bezig om de bomen te snoeien. In het voorjaar richten we ons op de bestrijding van schadelijke insecten en schimmelinfekties.

In het begin van de zomer dunnen we de vruchten uit, zodat de overgebleven vruchten goed kunnen uitgroeien. Tevens richten we onze aandacht op de kiwibessen. Door hun snelle groei moeten de ranken wekelijks geleid en aangebonden worden.

 

Vanaf augustus beginnen we met het oogsten van het fruit. Als eerste worden de rijpe pruimen geplukt. Deze kunt u vanaf die tijd in onze Landwinkel kopen. Daarna plukken we de Delcorf, een heerlijke smakende herfstappel. De pluk van de Elstar, Conference, Doyenne du Comice en Jonagold barst daarna los. Een zeer drukke, maar zeker ook een gezellige tijd. Deze drukke tijd sluiten we samen met de plukkers af met een lunch in de schuur.

 

activiteiten

In de zomer organiseren wij open dagen.

Onder leiding van Martin, de enthousiaste fruitteler, maakt u een ronde door de boomgaard. U kunt dan zelf zien en horen wat er allemaal komt kijken bij het telen van fruit. Tevens kunt u op die dagen in onze Landwinkel diverse producten proeven.

  

In de maand september en oktober organiseren wij appelplukdagen. Op deze dag kunt u zelf uw appels plukken bij ons in de boomgaard. Uiteraard tegen een vriendelijke prijs. We hebben ervaren dat dit, zeker voor de kinderen, zeer leerzaam is.

 

Kijk bij activiteiten voor data en tijden, of bij foto's voor een impressie van deze dagen.

 

WEETJE

 

de kiwibes zit

vol vitaminen, 

kan met schil

gegeten worden 

en is zoet en lekker.